Great article published about MEEwallet by Vækstfonden

20150429-114807-4-7187x4796max-PictureSafe-imag

The Danish Growth Fund, Vækstfonden, has published an article about MEEwallet – how it is being funded through Crowd funding and a loan from the Danish Growth Fund for start-ups. In Danish.

Also watch the video.

 

MEEwallet
Digital pengepung sætter ny standard for mobilbetaling

 

Iværksætterne bag MEEwallet har udviklet en ny løsning til at betale med mobilen i forretninger. Butikker i Randers er blevet brugt til at teste produktet, der i dag er klar til at blive rullet ud landet over. Men det kræver mere kapital, end en nystartet virksomhed kunne låne i banken. Ved hjælp af virksomhedens egen crowdfunding-model og et Vækstlån til iværksættere kom finansieringen på plads.

 

Om virksomheden
Ved at downloade MEEwallets app kan en kunde bruge sin smartphone til betale ved kassen. Forretningen skal blot have en MEEgg-terminal installeret. Løsningen er simpel og sikker for både forbrugere og butiksejere, og den fungerer med eksisterende kasseapparater. MEEwallet er mere end et alternativ til andre betalingstjenester som fx MobilePay eller Swipp. Den digitale pengepung tilbyder forbrugere en bred vifte af betalingsmidler lige fra kreditkort, debitkort, loyalitetskort, gavekort, kvitteringer, kuponer og konto-til-konto-overførsler. Kort sagt er MEEwallet en digital udgave af din fysiske pung. Iværksætterne bag MEEwallet har udviklet en helt ny og banebrydende, topsikret infrastruktur omkring deres digitale betalingsunivers. En ny samarbejdsaftale med Forbrugsforeningen sikrer adgang til mere end 4600 butikker og 275.000 forbrugere.

 

Udfordring
Gennem fire år havde Kim Vindberg-Larsen forsøgt at sælge ideen om MEEwallet til banker og andre finansielle aktører uden held. I 2014 var der pludselig momentum i markedet, og iværksætteren valgte sammen med to partnere at opbygge en virksomhed omkring MEEwallet. Forretninger i Randers har siden oktober 2014 været med til at teste og udvikle systemet, og Randers Kommune er den første offentlige kunde, der arbejder på at implementere MEEwallet i deres borgerservice. Men at rulle en ny mobilbetalingsløsning ud i hele landet kræver mere kapital, end den nystartede virksomhed kunne låne i banken. Derfor udviklede iværksætterne deres egen crowdfunding-model, men andelstanken kunne dog ikke løfte hele finansieringen. Med et Vækstlån til iværksættere kom finansieringen i hus, så de tre partnere kunne komme i gang med udrulningen til forbrugere og forretninger landet over.

”Vi kunne komme videre med vores vækstplaner uden at skulle ud og afgive suverænitet. Vi har sat alt på spil, og vi vil gerne selv tage de vigtige beslutninger,” Kim Vindberg-Larsen.

 

Source: Vækstfonden, vf.dk